Stinas kalender

2014 > 03

Pontusdockan lär sig cykla. Pontusdockan lär sig cykla.

Bokprojektet drar vidare. Det blir fem böcker i serien Pontus musikaliska rimsagor: fyra med sagorna Pontus cyklar, Pontus semestrar, Pontus plockar svamp, Pontus pimplar och en med sångerna. Skriver dem i tonarter som ska passa barnröster. Ackorden ska också vara enkla att spela på gitarr, eller piano. Tänkte att sagorna och sångerna kunde fungera bra i barngrupper, på bibliotek, på dagis, eller helt enkelt hemma vid sagostunden hos barnfamiljer.

Det här är vansinnigt roligt att jobba med. Tänk om det vore lönsamt :)

Läs hela inlägget »
Pontus pimplar. Illustration: Stina Elg Pontus pimplar. Illustration: Stina Elg

Talgoxarna sjunger med nya kvidevitt. Grannkatterna jamar om nätterna. Alla har sitt sätt att välkomna våren. Jag blir spelsugen och skaparivrig.
Plockade fram en gammal läderportfölj fylld med originalteckningarna till Pontus musikaliska rimsagor. Tre av de fyra sagorna har sånger skrivna, den fjärde - Pontus pimplar - var kvar. Igår skannade jag in alla bilder och började bildbehandla dem. Idag har jag skrivit tre nya sånger. Det flyter.
Förhoppningsvis blir det en sagobok inom inte all för lång framtid.

Läs hela inlägget »
Sommaräng i Sörmland. Foto: Stina Elg Sommaräng i Sörmland. Foto: Stina Elg

Såg att Camilla har namnsdag idag så då tänkte jag att den här låten kunde passa: Camilla. Jag skrev den våren 2010, som nyhetsvisa till Sveriges Radio Västmanland.
Den veckan handlade nyhetsflödet bland annat om att kvinnor i vårdyrken och omsorgen blev erbjudna att avstå från sommarsemester. Samtidigt läste jag om att bina minskade i antal i Sverige. Kanske något bi strejkade? En bikupa består av cirka 50 00-80 000 arbetsbin (honor), en drottning (hona) och drönare (hanar).
Imorgon är det internationella kvinnodagen, då spelar jag på Stacken, Nalen i Stockholm. Men då blir det andra låtar.

Läs hela inlägget »
Knäckebrödskvartetten från Nordiska Visskolan i Kungälv. Knäckebrödskvartetten från Nordiska Visskolan i Kungälv.

Nordiska Visfamiljen träffades i Kungälv den 28 februari till 2 mars. Härligt! Denna gång var vi tio vissångare/låtskrivare från Norge, Danmark och Sverige. Fick även ett kärt besök av suveräna pedagogen Hanne Juul, som var vår huvudlärare när vi gick utbildning tillsammans på visskolan 2005.

De som går vislinjen i år ska snart ut på turné. Fick tips om att fyra av dem, som kallar sig Knäckebrödskvartetten, turnérar i mina hemtrakter i nästa vecka. Så nu har jag hjälpt Knäckebrödskvartetten att boka in dem för tre spelningar:
Hästhovens mötesplats den 13 marskl 13.30
Hallstaparken den 14 mars kl 12.00
Westerqwarn den 14 mars kl 19.00

Passa på att besöka någon av spelningarna. Bara att höra Olle Adolpsons Trubbel sjungas på isländska är en upplevelse i sig.

Läs hela inlägget »