Stinas kalender

Ja, det är inte ofta jag skriver, men nu är ännu en universitetskurs i komposition i mål. Den här våren har jag komponerat musik för duett, ensemble och orkester. Väldigt roligt att få grotta ner sig i detaljer och försöka lära sig så mycket man bara kan.

Läs hela inlägget »

Hösten 2022 har jag läst Komposition 3 vid LTU. Lika roligt, inspirerande och lärorikt som de tidigare kurserna. Skrev stycken för bastrombon och stråkorkester, för althorn, eufonium, kör och piano och till min slutuppgift valde jag att skriva en pianokvartett.

Läs hela inlägget »

Även denna vår har jag pluggat musik på distans. Komposition II och arrangering och instrumentation via Musikhögskolan i Piteå på LTU. Lärorikt och roligt. Har försökt att använda mig av olika kompositionstekniker, traditionella och lite mer nyskapande. 

Nu är terminens sista uppgifter inskickade. Bara att hålla tummarna.

Läs hela inlägget »

En sorglig morgon i nyhetsrapporteringen. Av hela mitt hjärta önskar jag fred. För en tid sedan sände jag in min första kompositionsuppgift i Komposition II. Klumpig, är titeln. Nu ska jag börja arbeta med nästa stycke, vilken musik ska orka fram? Vilka instrument kan beskriva dessa tider?
En positiv händelse på musikfronten är ett nyss inlett samarbete med sopranen och sångpedagogen Tanja Soininen. Det känns seriöst, roligt och lättsamt att arbeta med henne. En stor lyx.
Annat positivt är att vi repeterar med Hildings Damer igen, efter att restriktionerna har lättat.
Men först och främst: Fred, snälla.

Läs hela inlägget »

Konstiga tider, men de har också gett möjlighet till konst. Under hösten 2021 har jag studerat musikteori vid LTU för att utvecklas som tonsättare och i att arrangera för kör och orkester. Nytt år, nystart. Jag fortsätter studierna vid sidan om företagandet. Spelsugen, det vore roligt om pandemin klingade av så att det blir fler spelningar framöver. Önskar alla ett riktigt gott nytt år!

Läs hela inlägget »

Kamus stråkensemble ger konsert i Rikssalen på Västerås slott, söndagen den 24 oktober kl 15.00. Där och då kommer de att framföra Vinurinn, ett uruppförande. Verket skrev jag som min examensuppgift i kursen Komposition I vid LTU våren 2021. Jag nyper mig i armen. Att få delta på Kamus rep när de började öva in Vinurinn var en sådan stark upplevelse. Och nu - att få höra hela musiken, alla tre satser framföras. Tack, tack, tack!

Läs hela inlägget »

I sommar har jag spelat två barnföreställningar i Eskilstuna: Vi hörs! - Barnens egen allsång och Hätta hittar på! Mycket roligt att få möta barn igen efter ett så långt speluppehåll. När verksamheten i Elgkraft gick på sparlåga fick jag äran att jobba som guide på Skantzenområdet för Svedvi Berg Hembygdsförening. Härliga kollegor och många intresserade besökare. Det var ett roligt jobb. Jag har även läst en grundkurs i isländska på Linnéuniversitetet. Grammatiken var invecklad, men jag klarade kursen och fick godkänt. Takk fyrir! 
Nu håller jag tummarna att pandemin klingar ut så att musiken får klinga. 

Läs hela inlägget »

Våren 2021 har jag läst två kurser på distans vid LTU (Piteå): Komposition I och Introduktion till notskrivning med digitala verktyg. Dvs notskrivning i AVID Sibelius. Det har varit mycket utvecklande och roligt. Jag har komponerat musik för orkester. Transkriberat av partitur av Prokofiev. Det hade jag inte trott för ett år sedan. Är så glad att jag klarade kurserna, fick till och med VG i komposition. Nu längtar jag efter att något av det jag skrivit ska framföras live och så längtar jag förstås efter att få skriva mer musik.

Läs hela inlägget »

Nu är det en lucka i kalendern, en lucka som sträcker sig över både sommar och höst. Kommande spelningar och barnföreställningar har ställts in på grund av coronapandemin. Men Pontusdockan och papegojan Hätta finns kvar, liksom alla sånger i Stinas låteri och Vi hörs! - Barnens egen allsång. Det går alldeles utmärkt att preliminärboka en spelning, eller föreställning. Fundera redan nu inför våren 2021. Jag längtar verkligen att få ut och spela igen. Ta hand om er alla tills vi ses! Har du frågor? Välkommen att höra av dig till mig. Vänliga hälsningar Stina

Läs hela inlägget »

Önskar en godare fortsättning på vårt nyss inledda decennium. För egen del är det redan gott, men världsläget är oroligt. Jag ska försöka bidra så gott jag kan genom att spela musikföreställningar för barn. Lek ska man ta på allvar. Först blir det ett par julgransplundringar i Hallstahammar och Surahammar, Pontus paket öppnas i Västerbykil och framåt februari dyker Stinas låteri upp igen i Västerås och Sala.
Utöver föreställningar och musik, tidningsproduktion med mera i Elgkraft, fortsätter jag min projektanställning på Amatörteaterns Riksförbund åtminstone i januari. Sedan får vi se vad som händer.

Läs hela inlägget »