Stinas kalender

Tack Gillian och Jolanta, vänliga bibliotekarier på Anderstorps bibliotek. Tack Gillian och Jolanta, vänliga bibliotekarier på Anderstorps bibliotek.

Söndagen den 7 oktober hade jag äran att få spela Stinas låteri på Anderstorps bibliotek i Småland. En sångglad skara barn och vuxna kom igång och klappade takten. En tjej spelade som bara den på ett fälgskydd till en Opel. Ett av alla instrument jag har med mig i föreställningen. Det var till låten Rost och det passade så himla bra, för som pappa sa: "Köp Opel bli belåten, se naturen genom plåten".

Denna helg, den 13 oktober, har jag spelat Pontus plockar svamp på Eskilstuna stadsbibliotek. Där var det knökfullt i salongen vid Lilla Scenen. Och lika sångglada ungar i Sörmland som i Småland.

Om två veckor bär det av till Sörmland igen, med både Pontus och låteriet, men denna gång till Torshälla.

Läs hela inlägget »

I höst ska jag studera musikteori, gitarr och piano på universitet. Distans. Det är något jag önskat i många år och nu tyckte jag det var på tiden. Hoppas kunna förklara den musik jag skriver, förstå klangerna jag redan hör i huvudet och hur jag kan arrangera den musiken på ett bättre sätt. Vill förstås bli bättre på att spela gitarr, inte minst för Hildings Damers skull, och kompa piano. Hittills har jag bara plinkat. Musikskapande från praktik till teori och spelande från teori till praktik, med andra ord. Önskar mig själv lycka till med studierna.

Parallellt med pluggandet fortsätter jag förstås företagandet i Elgraft AB.

Läs hela inlägget »

Nu är det försommar och som allra vackrast. Låt oss njuta av sommaren och kommande semestrar. Jag vill bara ge dig ett litet tips inför hösten: Den 7 oktober spelas Stinas låteri i Anderstorp, Småland. När jag ändå är ute på vägarna spelar jag gärna fler föreställningar i närliggande kommuner, eller på platser längs vägen. Stinas låteri är ett musikaliskt leklotteri med vinstvisor och nitlåtar av och med Stina Elg.
Ett lyckohjul där ingen kan förlora, en massa olika instrument och 20 nyskrivna sånger
om saker som barn kan fundera över: flärpar, hundar, våta vantar, allergier, pensionärer ...

Läs hela inlägget »

Nu finns hela sex olika barnföreställningar i min produktion: Stinas låteri, Hätta hittar på, Pontus cyklar, Pontus semestrar, Pontus plockar svamp och Pontus pimplar. Boka direkt från info@elgkraft.se eller kika in på Scenkonstportalen, Riksteatern. 

Läs hela inlägget »

Stinas låteri är ett musikaliskt leklotteri med vinstvisor och nitlåtar av och med Stina Elg. Föreställningen passar barn från cirka 3-6 år (och alla med barnasinne). CD-albumet innehåller 20 sånger om saker som barn kan fundera över: flärpar, hundar, våta vantar, pensionärer ...
Efter drygt ett års arbete är skivan klar.
Jag har spelat bas, dragspel, flöjt, gitarr, kazoo, klangspel, knastuta, kastrulle, kastrull, rytminstrument och så älgbröl förstås! Nu är det din tur att sjunga med och leka. Stinas låteri finns i Elgkrafts butik

Läs hela inlägget »

Idag är det den 10 oktober 2017. Pontusdockan har besökt Västerås stadsbibliotek på förmiddagen. Idag spelade vi Pontus plockar svamp och de 30-tal barnen från fyra olika förskolor var så himla glada och roliga. Skrattade så de tjöt emellanåt och varnade Pontus för att äta flugsvamp. Efter föreställningen kom de fram och visade Pontusdockan böckerna som de fått. "Titta! Här är du Pontus när du går i skogen" "Här sitter du i köket och vänta på pizzan. Vad gott va?". Nu har jag spelat Pontus musikaliska rimsagor (Pontus cyklar, Pontus semestrar, Pontus plockar svamp, Pontus pimplar och Pontus paket) för cirka 2250 barn. Det är helt otroligt - och väldigt, väldigt roligt. (Stinas låteri har jag hittills spelat för cirka 270 barn.)

Läs hela inlägget »

Att få spela Stinas låteri på Eskilstuna teater, lilla scenen, var väldigt roligt. Och lyxigt. Rebecka Melin skötte ljusbordet och gav mig och alla prylar och instrument en fin scenbelysning. Jakob och Elliot tog emot publiken i foajén. Pigga, glada barn, föräldrar och mor- och farföräldrar sjöng med och lekte när lyckohjulet snurrade fram vinstvisor och nitlåtar. Sådana dagar vill man verkligen inte byta yrke. Stort tack Loppan som arrangerade. Bilden är fotad av Rebecka Melin.

Läs hela inlägget »

Den 23 september spelar jag och Julle i den vackra hörsalen på Västerås stadsbibliotek. Det ska bli så roligt. Julle har lovat att vara med så att vi kan laborera mer med olika instrument. Satte "Musikalisk älgskav" som titel på programmet. Det blir ett matigt innehåll med något för alla smaker. Sånger för både barn och vuxna. Välkomna!

Läs hela inlägget »

Ingen vill väl tänka på hösten nu när sommaren just har färgat naturen ljusgrön och de tufsiga talgoxungarna vingligt flaxande hoppar från fågelholkarna. Nej, inte jag heller. Men jag blir väldigt glad när någon hör av sig och bokar en barnföreställning till hösten 2017. Än finns det lediga datum här och där. Läs gärna mer om Stinas låteri och Pontus plockar svamp. Glada, lärorika föreställningar med sång och musik.

Läs hela inlägget »

Lördagen den 27 maj är det äntligen dags. Min andra stråkkvartett kommer att spelas på riktigt, levande, av Bonsaikvartetten från Kammarmusikprogrammet på Mdh. Det har varit många ringlande vägar och försök. Till sist valde jag att arrangera konserten på egen hand, med hjälp av Svedvi-Berg hembygdsförening som upplåter den vackra salen på övervåningen i Mekanikushuset på Skantzen. Tack snälla Annika, Eva och alla andra i hembygdsföreningen! Och tack Bonsaikvartetten som repeterat in styckets fyra satser. Hör en repetition och blev alldeles tårögd. De spelar med sådan känsla. Det är en egotripp att få höra sin egen musik spelas, så glädjen är verkligen på min sida, men jag önskar och tror att publiken kan ta tonerna till sig och höra och känna något av Strömsholms slott och dess historia, den omgivande naturen med de gamla ekarna, älvorna som dansar över ängarna i morgondiset och fälttävlans spänning med galopperande hästar. Ibland smyger sig dissonans in bland klangerna, men de ska vara där. Vår gemensamma, svenska historia är inte bara vacker och mild. Det vet ekarna. De minns.

Läs hela inlägget »