Stinas kalender

Nu är det en lucka i kalendern, en lucka som sträcker sig över både sommar och höst. Kommande spelningar och barnföreställningar har ställts in på grund av coronapandemin. Men Pontusdockan och papegojan Hätta finns kvar, liksom alla sånger i Stinas låteri och Vi hörs! - Barnens egen allsång. Det går alldeles utmärkt att preliminärboka en spelning, eller föreställning. Fundera redan nu inför våren 2021. Jag längtar verkligen att få ut och spela igen. Ta hand om er alla tills vi ses! Har du frågor? Välkommen att höra av dig till mig. Vänliga hälsningar Stina

Läs hela inlägget »

Önskar en godare fortsättning på vårt nyss inledda decennium. För egen del är det redan gott, men världsläget är oroligt. Jag ska försöka bidra så gott jag kan genom att spela musikföreställningar för barn. Lek ska man ta på allvar. Först blir det ett par julgransplundringar i Hallstahammar och Surahammar, Pontus paket öppnas i Västerbykil och framåt februari dyker Stinas låteri upp igen i Västerås och Sala.
Utöver föreställningar och musik, tidningsproduktion med mera i Elgkraft, fortsätter jag min projektanställning på Amatörteaterns Riksförbund åtminstone i januari. Sedan får vi se vad som händer.

Läs hela inlägget »

Sångerna skrev jag redan 2018, spelade in och gav ut Stinas låteri på CD och Spotify, Itunes ... Nu, äntligen har jag gjort en liten presentationsfilm om föreställningen och lagt upp den på Youtube. 

På onsdag, 25 september, ska jag vara med på en utbudsdag för barn och unga på Culturen i Västerås. Håller tummarna att Stinas låteri får möta många förskolebarn våren 2020. Det vore så roligt.

Läs hela inlägget »

Har läst musik på distans i två terminer: teori, gitarr och piano. Lite tuff studietakt när jag samtidigt driver Elgkraft AB, men det har varit väldigt roligt. Nu längtar jag efter att få spela mer och komponera. Ett par spelningar har jag hunnit med i maj - Fordonsträffen i Surahammar med allsång för barn och så visor för mor vid Västerås Officersmäss. I juni blir det mer allsång för barn, denna gång i Köping. Juli månad är jag biblioteksassistent på Hallstahammars bibliotek och ska arbeta med "Barnbiblioteket på turné" för att främja läsandet bland barn i kommunen.

Läs hela inlägget »

Två bokreleaster på samma vecka? Jo, det är sant. Nu finns Pontus paket som bok. En saga om en oväntad hemlighet som rymdes i Pontus eget paket. Det är den femte sagan i serien Pontus musikaliska rimsagor. Den 27 december ska vi har föreställning, jag och Pontusdockan. Då är det väl klart att det måste finnas en nytryckt bok till dess.

Beställ Pontus paket i butiken

Läs hela inlägget »

Vad är Stereotyper? Kanske en knasig sagobok för vuxna. En ny pocket från Elgkraft förlag med text och bild av Stina Elg. Kul julklapp? 99 kr. Beställ den i Butiken eller hör av dig till mig.

Det var en gång en flicka med lagom livlig fantasi,
eller om det var en pojke - ja, det där bestämmer ni.
Det barnet var unikt, precis som alla andra ungar.
Ni vet ett sådant där som busar, sover, leker, gungar.

För enkelhetens skull så kan vi kalla barnet Stickan.
När Stickan fick en bok, en liten som fick plats i fickan,
blev Stickan lika sprallig som en lärka, nästan hyper.
För boken var nog rolig, fylld med allehanda typer ...

 

Läs hela inlägget »
Tack Gillian och Jolanta, vänliga bibliotekarier på Anderstorps bibliotek. Tack Gillian och Jolanta, vänliga bibliotekarier på Anderstorps bibliotek.

Söndagen den 7 oktober hade jag äran att få spela Stinas låteri på Anderstorps bibliotek i Småland. En sångglad skara barn och vuxna kom igång och klappade takten. En tjej spelade som bara den på ett fälgskydd till en Opel. Ett av alla instrument jag har med mig i föreställningen. Det var till låten Rost och det passade så himla bra, för som pappa sa: "Köp Opel bli belåten, se naturen genom plåten".

Denna helg, den 13 oktober, har jag spelat Pontus plockar svamp på Eskilstuna stadsbibliotek. Där var det knökfullt i salongen vid Lilla Scenen. Och lika sångglada ungar i Sörmland som i Småland.

Om två veckor bär det av till Sörmland igen, med både Pontus och låteriet, men denna gång till Torshälla.

Läs hela inlägget »

I höst ska jag studera musikteori, gitarr och piano på universitet. Distans. Det är något jag önskat i många år och nu tyckte jag det var på tiden. Hoppas kunna förklara den musik jag skriver, förstå klangerna jag redan hör i huvudet och hur jag kan arrangera den musiken på ett bättre sätt. Vill förstås bli bättre på att spela gitarr, inte minst för Hildings Damers skull, och kompa piano. Hittills har jag bara plinkat. Musikskapande från praktik till teori och spelande från teori till praktik, med andra ord. Önskar mig själv lycka till med studierna.

Parallellt med pluggandet fortsätter jag förstås företagandet i Elgraft AB.

Läs hela inlägget »

Nu är det försommar och som allra vackrast. Låt oss njuta av sommaren och kommande semestrar. Jag vill bara ge dig ett litet tips inför hösten: Den 7 oktober spelas Stinas låteri i Anderstorp, Småland. När jag ändå är ute på vägarna spelar jag gärna fler föreställningar i närliggande kommuner, eller på platser längs vägen. Stinas låteri är ett musikaliskt leklotteri med vinstvisor och nitlåtar av och med Stina Elg.
Ett lyckohjul där ingen kan förlora, en massa olika instrument och 20 nyskrivna sånger
om saker som barn kan fundera över: flärpar, hundar, våta vantar, allergier, pensionärer ...

Läs hela inlägget »

Nu finns hela sex olika barnföreställningar i min produktion: Stinas låteri, Hätta hittar på, Pontus cyklar, Pontus semestrar, Pontus plockar svamp och Pontus pimplar. Boka direkt från info@elgkraft.se eller kika in på Scenkonstportalen, Riksteatern. 

Läs hela inlägget »