Dagens tagg: Visan i Sverige

Lennart, Ragnhild, Knut, Bengt och Lone från Nordiska Visfamiljen vid en helt annan visträff, hösten 2013 i Hallstahammar. Lennart, Ragnhild, Knut, Bengt och Lone från Nordiska Visfamiljen vid en helt annan visträff, hösten 2013 i Hallstahammar.

När Riksförbundet Visan i Sverige träffades i helgen fick jag, som suppleant i styrelsen, vara med. Platsen var Särö söder om Göteborg, där ett par hundra vissångare från hela Norden samlats. I styrelsen arbetade vi med verksamhetsplanen för 2015 och jag deltog även i redaktionsmöten för musiktidskriften Viser/Visor som är ett samarbete mellan riksorganisationerna i Danmark, Norge och Sverige.

Svenska Vispriset 2014 tilldelades Jan-Olof Andersson, kompositör, sångare, gitarrist och pedagog som under många år har arbetat för att stärka visan som konstform. Om du någongång har hört, eller sett honom i något sammanhang förstår du varför det var välförtjänt.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Jenny » Tonsättning på gång:  ”The Jumble sale is a beautiful song. Beautifully written and music is wonderful!”

  • julie Hodgson » Dagens tagg: Du måste smaka i alla fall:  ”This book will be brilliant..looking forward to reading it :) a signed copy plea..”

  • roger bergman » Dagens tagg - Babels torn:  ”Utlämnande o träffsäker text Stina.På att skriva texter har du minsann inte spel..”

  • Lena » Dagens tagg - Babels torn:  ”Kan inte melodin så det ska bli spännande att få höra den med texten. Så knackar..”

  • Erica » Dagens tagg:  ”Jag ser glatt framemot att komma på boksläppsfest och köpa hela bokserien! Och a..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-