Dagens tagg: Visan i Sverige

Lennart, Ragnhild, Knut, Bengt och Lone från Nordiska Visfamiljen vid en helt annan visträff, hösten 2013 i Hallstahammar. Lennart, Ragnhild, Knut, Bengt och Lone från Nordiska Visfamiljen vid en helt annan visträff, hösten 2013 i Hallstahammar.

När Riksförbundet Visan i Sverige träffades i helgen fick jag, som suppleant i styrelsen, vara med. Platsen var Särö söder om Göteborg, där ett par hundra vissångare från hela Norden samlats. I styrelsen arbetade vi med verksamhetsplanen för 2015 och jag deltog även i redaktionsmöten för musiktidskriften Viser/Visor som är ett samarbete mellan riksorganisationerna i Danmark, Norge och Sverige.

Svenska Vispriset 2014 tilldelades Jan-Olof Andersson, kompositör, sångare, gitarrist och pedagog som under många år har arbetat för att stärka visan som konstform. Om du någongång har hört, eller sett honom i något sammanhang förstår du varför det var välförtjänt.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-