Svensk Revy nr 1 2016

Tidningen Svensk Revy är kul att göra. Lokalrevyerna i Sverige är så skiftande, de spelas på bygdegårdar och i bamsestora teatersalonger. En del revyer ses av ett hundratal, andra sänds i Svt på bästa sändningstid. Till det här numret av Svensk Revy har jag intervjuat en kvinna som varit aktiv i Strängnäsrevyn i halva sitt liv. Visst blir man imponerad. I Åkersberga ska två nya producenter ta revyn ut i rymden. I Alfta går spexet ner på djupet, under ytan, eftersom det är så mycket som bubblar och kokar i världspolitiken just nu. Revy behövs för att återspegla samhället. Det är alltid nyttigt att se sig i spegeln och granska sina inre skavanker.

Men just nu är Svensk Revy ute på korrvända för att se om det finns några skavanker  som behöver rättas till i tidningen innan jag sänder den till tryck.

Omslagsfotot från Strängnäsrevyn är taget av Tommi Rotonen.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Jenny » Tonsättning på gång:  ”The Jumble sale is a beautiful song. Beautifully written and music is wonderful!”

  • julie Hodgson » Dagens tagg: Du måste smaka i alla fall:  ”This book will be brilliant..looking forward to reading it :) a signed copy plea..”

  • roger bergman » Dagens tagg - Babels torn:  ”Utlämnande o träffsäker text Stina.På att skriva texter har du minsann inte spel..”

  • Lena » Dagens tagg - Babels torn:  ”Kan inte melodin så det ska bli spännande att få höra den med texten. Så knackar..”

  • Erica » Dagens tagg:  ”Jag ser glatt framemot att komma på boksläppsfest och köpa hela bokserien! Och a..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-