Svensk Revy nr 1 2016

Tidningen Svensk Revy är kul att göra. Lokalrevyerna i Sverige är så skiftande, de spelas på bygdegårdar och i bamsestora teatersalonger. En del revyer ses av ett hundratal, andra sänds i Svt på bästa sändningstid. Till det här numret av Svensk Revy har jag intervjuat en kvinna som varit aktiv i Strängnäsrevyn i halva sitt liv. Visst blir man imponerad. I Åkersberga ska två nya producenter ta revyn ut i rymden. I Alfta går spexet ner på djupet, under ytan, eftersom det är så mycket som bubblar och kokar i världspolitiken just nu. Revy behövs för att återspegla samhället. Det är alltid nyttigt att se sig i spegeln och granska sina inre skavanker.

Men just nu är Svensk Revy ute på korrvända för att se om det finns några skavanker  som behöver rättas till i tidningen innan jag sänder den till tryck.

Omslagsfotot från Strängnäsrevyn är taget av Tommi Rotonen.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-