Symmetrins drottning

Frida Kempff vid tågstationen i Sala. Foto: Stina Elg. Frida Kempff vid tågstationen i Sala. Foto: Stina Elg.

Hit&Dit är en trevlig tidning som finns ombord på lokaltåg runt om i Sverige. Till nr 5/2015 skrev jag ett personporträtt om filmaren och regissören Frida Kempff. För några år sedan vann hon jurypriset vid filmfestivalen i Cannes för sin kortfilm Micky bader. 2015 hade hennes första dokumentär i långfilmsformat premiär: Vinterboj. När jag såg den på Elektrabiografen lade jag märke till den perfekta symmetrin som var en sådan kontrast mot allt som kan gå snett i livet. Frida  är symmetrins drottning i sitt bildspråk. Om du inte kan resa med tåget och sno åt dig ett exemplar av Hit&Dit kan du läsa den här. 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-