Symmetrins drottning

Frida Kempff vid tågstationen i Sala. Foto: Stina Elg. Frida Kempff vid tågstationen i Sala. Foto: Stina Elg.

Hit&Dit är en trevlig tidning som finns ombord på lokaltåg runt om i Sverige. Till nr 5/2015 skrev jag ett personporträtt om filmaren och regissören Frida Kempff. För några år sedan vann hon jurypriset vid filmfestivalen i Cannes för sin kortfilm Micky bader. 2015 hade hennes första dokumentär i långfilmsformat premiär: Vinterboj. När jag såg den på Elektrabiografen lade jag märke till den perfekta symmetrin som var en sådan kontrast mot allt som kan gå snett i livet. Frida  är symmetrins drottning i sitt bildspråk. Om du inte kan resa med tåget och sno åt dig ett exemplar av Hit&Dit kan du läsa den här. 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Jenny » Tonsättning på gång:  ”The Jumble sale is a beautiful song. Beautifully written and music is wonderful!”

  • julie Hodgson » Dagens tagg: Du måste smaka i alla fall:  ”This book will be brilliant..looking forward to reading it :) a signed copy plea..”

  • roger bergman » Dagens tagg - Babels torn:  ”Utlämnande o träffsäker text Stina.På att skriva texter har du minsann inte spel..”

  • Lena » Dagens tagg - Babels torn:  ”Kan inte melodin så det ska bli spännande att få höra den med texten. Så knackar..”

  • Erica » Dagens tagg:  ”Jag ser glatt framemot att komma på boksläppsfest och köpa hela bokserien! Och a..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-