Uruppförande av Strömsholm

Lördagen den 27 maj är det äntligen dags. Min andra stråkkvartett kommer att spelas på riktigt, levande, av Bonsaikvartetten från Kammarmusikprogrammet på Mdh. Det har varit många ringlande vägar och försök. Till sist valde jag att arrangera konserten på egen hand, med hjälp av Svedvi-Berg hembygdsförening som upplåter den vackra salen på övervåningen i Mekanikushuset på Skantzen. Tack snälla Annika, Eva och alla andra i hembygdsföreningen! Och tack Bonsaikvartetten som repeterat in styckets fyra satser. Hör en repetition och blev alldeles tårögd. De spelar med sådan känsla. Det är en egotripp att få höra sin egen musik spelas, så glädjen är verkligen på min sida, men jag önskar och tror att publiken kan ta tonerna till sig och höra och känna något av Strömsholms slott och dess historia, den omgivande naturen med de gamla ekarna, älvorna som dansar över ängarna i morgondiset och fälttävlans spänning med galopperande hästar. Ibland smyger sig dissonans in bland klangerna, men de ska vara där. Vår gemensamma, svenska historia är inte bara vacker och mild. Det vet ekarna. De minns.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Jenny » Tonsättning på gång:  ”The Jumble sale is a beautiful song. Beautifully written and music is wonderful!”

  • julie Hodgson » Dagens tagg: Du måste smaka i alla fall:  ”This book will be brilliant..looking forward to reading it :) a signed copy plea..”

  • roger bergman » Dagens tagg - Babels torn:  ”Utlämnande o träffsäker text Stina.På att skriva texter har du minsann inte spel..”

  • Lena » Dagens tagg - Babels torn:  ”Kan inte melodin så det ska bli spännande att få höra den med texten. Så knackar..”

  • Erica » Dagens tagg:  ”Jag ser glatt framemot att komma på boksläppsfest och köpa hela bokserien! Och a..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-